ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд на САЩ изслуша първия си

...
ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд на САЩ изслуша първия си
Коментари Харесай

Ключови моменти в най-новото дело за аборт на Върховния съд на САЩ, което може да промени начина, по който жените получават грижи

ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд на Съединени американски щати изслуша първия си тест в сряда на държавните забрани за аборти, въведени след анулацията на съда Роу против Уейд конституционно право на аборт. Въпреки че актуалният случай включва възбрана на абортите в Айдахо, решението на съда може да има последствия отвън този щат.

Законодателите в Айдахо не разрешиха абортите, с изключение на когато животът на майката е изложен на риск. Администрацията на Байдън споделя, че щатският закон опонира на федерален закон, изискващ от лекарите в незабавното поделение да стабилизират пациентите, без значение какво, даже в случай че това значи аборт.

Как ще се произнесе съдът, не е несъмнено. Съдиите биха могли да вземат значимо решение — или те биха могли да се произнесат тясно по отношение на това по какъв начин щатският закон на Айдахо взаимодейства с федералния закон, Закона за незабавно здравно лекуване и деен труд ( EMTALA ).

Поглед към основните точки в причините в сряда.

ВЪЗМОЖНО ДАЛЕЧНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ

Адвокатите на двете...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР