ВАШИНГТОН (АП) — В сряда Върховният съд отсъди победа на

...
ВАШИНГТОН (АП) — В сряда Върховният съд отсъди победа на
Коментари Харесай

Върховният съд ще реши дали Тръмп има имунитет срещу федерално съдебно преследване. Ето какво следва

ВАШИНГТОН (АП) — В сряда Върховният съд отсъди победа на опитите на някогашния президент Доналд Тръмп да отсрочи наказателното дело, обвиняващо го в скрит план за анулация на резултатите от изборите през 2020 година, поставяйки причини за края на април.

Действието внася незабавна неустановеност в правния и политическия календар през идващите няколко месеца. Това покачва капацитета, че развой може да се сблъска с последния сектор от изборите през 2024 година - само че също и капацитета, че федерален развой, който в началото беше избран за март, може въобще да не се организира тази година.

Това може да значи, че изборите тази есен може да се проведат без правосъдните заседатели въобще да бъдат помолени да решат дали Тръмп е наказателно виновен за напъните да анулира избори, които е изгубил в седмиците, предхождащи жестокия протест на 6 януари 2021 година в Капитолия на Съединени американски щати.

От четирите наказателни каузи, пред които е изправен Тръмп, единственото с дата на правосъдния развой, което наподобява г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР