ВАШИНГТОН (AP) — Цените на едро в Съединените щати се

...
ВАШИНГТОН (AP) — Цените на едро в Съединените щати се
Коментари Харесай

Инфлацията на едро в САЩ се ускори през януари като последен знак, че цените са се повишили миналия месец

ВАШИНГТОН (AP) — Цените на едро в Съединените щати се форсираха през януари, последният знак, че някои инфлационни напън в стопанската система остават нараснали.

Министерството по труда заяви в петък, че неговият показател на цените на производител — който наблюдава инфлацията, преди да доближи до потребителите — се е повишил с 0,3% от декември до януари, откакто е понижен с -0,1% от ноември до декември. Измерени през годината, цените на производител са се повишили с леките 0,9% през януари.

Цифрите следват изненадващо парещ отчет тази седмица, който сподели, че потребителските цени са се намалили по-малко от предстоящото предишния месец, сигнализирайки, че подхранваният от пандемията скок на инфлацията единствено последователно и частично се овладява.

Общественото отчаяние от инфлацията се трансформира в централен проблем в кандидатурата на президента Джо Байдън за преизбиране. Измервателите на инфлацията паднаха внезапно от своите небеса и се приближават до целевото равнище на Федерал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР