ВАШИНГТОН (AP) — Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще се

...
ВАШИНГТОН (AP) — Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще се
Коментари Харесай

Зеленски ще се обърне към американските сенатори чрез видео, докато Белият дом настоява Конгреса да подкрепи помощта за Украйна

ВАШИНГТОН (AP) — Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще се обърне към американските сенатори посредством видео във вторник по време на конфиденциален брифинг, до момента в който администрацията на Байдън приканва Конгреса да утвърди настояването на Белия дом за близо 106 милиарда $ за средства за войните в Украйна, Израел и други потребности за сигурност.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър разгласи появяването на Зеленски, откакто администрацията в понеделник изпрати незабавно предизвестие за нуждата от утвърждение военната и икономическа помощ за Украйна, заявявайки, че военните старания на Киев да се отбрани от нашествието на Русия може да спрат без нея.

Шумър сподели, че администрацията е поканила Зеленски да се обърне към сенаторите, с цел да могат те „ да чуят непосредствено от него тъкмо това, което е заложено на карта. Те също по този начин ще изслушат министъра на защитата, държавния секретар и други висши чиновници по националната сигурност.

В писмо до водачите на Камарата на представителите и Сен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР