ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън подписва в сряда изпълнителна

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън подписва в сряда изпълнителна
Коментари Харесай

Байдън издава изпълнителна заповед за по-добра защита на чувствителните данни на американците от чуждестранни врагове

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън подписва в сряда изпълнителна заповед, ориентирана към по-добра отбрана на персоналните данни на американците за всичко от биометрични данни и здравни досиета до финанси и геолокация от непознати съперници като Китай и Русия.

Главният прокурор и други федерални организации би трябвало да предотвратят широкомащабното прекачване на персонални данни на американци към това, което Белият дом назовава „ страни, пораждащи безпокойствие “, като в същото време издигат защитни ограничения към други действия, които могат да дадат на тези страни достъп до чувствителни данни на хората.

Целта е да се направи това, без да се лимитира законната търговия с данни, споделиха висши чиновници от администрацията на Байдън по време на диалог с кореспонденти.

Ходът на Байдън е ориентиран към брокерите на търговски данни, от време на време сенчестите компании, които правят трафик на персонални данни и за които формалните лица настояват, че може да продават информация на задгранични съперници или...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР