ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън е домакин на краля

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън е домакин на краля
Коментари Харесай

Байдън приветства краля на Йордания, докато рамката за сделката за заложници е решена в конфликта Израел-Хамас

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън е хазаин на краля на Йордания Абдула II във Вашингтон в понеделник и се чака двамата водачи да обсъдят настоящата старания за освобождение на заложници, арестувани в Газа, и възходяща угриженост по отношение на допустима израелска военна интервенция в пристанищния град Рафа.

Това е първата среща сред съдружниците, откогато трима американски бойци бяха убити предишния месец при нахлуване с дрон против база на Съединени американски щати в Йордания. Байдън упрекна подкрепяните от Иран милиции за смъртните случаи, първите за Съединени американски щати след месеци на удари от сходни групи против американски сили в Близкия изток от началото на войната Израел-Хамас.

Срещата с крал Абдула II идва, когато Байдън и неговите помощници работят за посредничеството за нова пауза във войната на Израел против Хамас, с цел да изпратят филантропична помощ и доставки в района и да измъкнат заложници. Белият дом е изправен пред възходяща рецензия от арабски американци за продължаващата поддръжка на администрацията...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР