ВАШИНГТОН (AP) — Председателят Джером Пауъл каза в интервю, излъчено

...
ВАШИНГТОН (AP) — Председателят Джером Пауъл каза в интервю, излъчено
Коментари Харесай

Пауъл: Федералният резерв е на път да намали лихвените проценти тази година със забавяне на инфлацията и здрава икономика

ВАШИНГТОН (AP) — Председателят Джером Пауъл сподели в изявление, излъчено в неделя вечерта, че Федералният запас остава на път да понижи лихвените проценти три пъти тази година, придвижване, което се чака да стартира още през май.

Пауъл, в изявление, записано в четвъртък за новинарската стратегия на CBS „ 60 минути “, също сподели, че пазарът на труда и стопанската система на нацията са мощни, без признаци на криза на хоризонта.

„ Мисля, че стопанската система е в положително положение “, сподели той, „ и има всички учредения да считаме, че може да се усъвършенства. “

Коментарите на Пауъл значително повториха забележките, които той направи на конференция в сряда, откакто Федералният запас реши да резервира главния си лихвен % постоянен на към 5,4%, 22-годишен връх. За да се бори с инфлацията, Фед увеличи референтната си рента 11 пъти при започване на март 2022 година, което докара до доста по-скъпи заеми за потребителите и бизнеса.

Председателят на Фед също повтори, че идващото съвещание на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР