ВАШИНГТОН (AP) — Потребителските цени вероятно са се повишили миналия

...
ВАШИНГТОН (AP) — Потребителските цени вероятно са се повишили миналия
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ вероятно е останала висока миналия месец, тъй като Федералният резерв очаква евентуални намаления на лихвените проценти

ВАШИНГТОН (AP) — Потребителските цени евентуално са се повишили предишния месец с темпове, които биха надхвърлили задачата за инфлация на Федералния запас, което акцентира за какво Фед е внимателен, защото обмисля по кое време да понижи лихвените проценти и допуска, че инфлацията ще остане мощен проблем на тазгодишните президентски избори.

И въпреки всичко отчетът от вторник на Министерството на труда може също да покаже, че главният ценови напън продължава да понижава, което би било насърчителен знак, че инфлацията последователно се овладява.

Икономистите са пресметнали, че цените са се повишили с бързи 0,4% годишно движение от януари до февруари по отношение на растеж от 0,3% през предходния месец, съгласно оценки, събрани от FactSet. В съпоставяне с година по-рано, инфлацията се чака да остане 3,1% през февруари, непроменена по отношение на януари.

По-високите разноски за газ евентуално са довели до огромна част от общата инфлация за предишния месец. Средната национална цена на помпата се увеличи от 2,94 $ за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР