ВАШИНГТОН (AP) — Нови статистики на ФБР показват, че общата

...
ВАШИНГТОН (AP) — Нови статистики на ФБР показват, че общата
Коментари Харесай

Насилствената престъпност в САЩ е намаляла през 2023 г., продължавайки да обръща скока от епохата на пандемията, показват данни на ФБР

ВАШИНГТОН (AP) — Нови статистики на ФБР демонстрират, че общата насилствена престъпност в Съединени американски щати още веднъж е намаляла предходната година, продължавайки низходяща наклонност след скок от ерата на пандемията.

Убийствата са намалели с 13% през последните три месеца на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на миналата година, съгласно данни на ФБР, оповестени тази седмица. Насилствените закононарушения като цяло са намалели с 6%.

Престъпленията против собствеността също са намалели с към 3% в нацията като цяло, макар че в североизточната част и в огромните градове с над милион души се е нараснал с почти същата сума.

Тримесечният отчет, оповестен във вторник, се основава на данни, изпратени до ФБР от към 80% от правоприлагащите организации в страната. Окончателните подробни данни за 2023 година се чака да бъдат оповестени през есента.

Президентът Джо Байдън сподели, че спадът в % на убийствата е един от най-стръмните в историята на страната. Американският спасителе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР