ВАШИНГТОН (AP) — Най-добрият глас на първичните избори на Републиканската

...
ВАШИНГТОН (AP) — Най-добрият глас на първичните избори на Републиканската
Коментари Харесай

Защо AP нарече първичните избори на Републиканската партия в Невада за „Нито един от тези кандидати“

ВАШИНГТОН (AP) — Най-добрият глас на първичните избори на Републиканската партия в Невада във вторник не беше някогашният дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли, единственият главен претендент в бюлетината към момента в конкуренцията. Вместо това гласоподавателите в Невада проведоха митинг против урните и дадоха най-вече гласове на „ Никой от тези претенденти “, алтернатива за гласоподаване, изисквана от щатския закон.

Асошиейтед прес разгласи „ Нито един от тези претенденти “ за победител в 00:01 ч. въз основа на първичните резултати от гласуването, които го демонстрираха със забележителна преднина пред Хейли в седем окръга в щата, в това число в двата най-населени окръга. По времето, когато беше свикана конкуренцията, „ Нито един от тези претенденти “ не водеше с към 60% от гласовете. Хейли изостава с 33%.

Бившият президент Доналд Тръмп не се появи в бюлетината. Губернаторът Джо Ломбардо, основният изпълнителен шеф на републиканците в Невада, поддържа Тръмп и обществено уточни желанието си да гласоподава за „ нито е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР