ВАШИНГТОН (AP) — Гигантът за електронна търговия eBay ще плати

...
ВАШИНГТОН (AP) — Гигантът за електронна търговия eBay ще плати
Коментари Харесай

EBay ще плати 59 милиона долара споразумение за преси за хапчета, продавани онлайн, тъй като САЩ са подложени на епидемия от свръхдоза

ВАШИНГТОН (AP) — Гигантът за електронна търговия eBay ще заплати 59 милиона $ в съглашение с Министерството на правораздаването за хиляди машини за сплескване на хапчета продавани на платформата.

Машините могат да се употребяват за произвеждане на подправени хапчета, които наподобяват тъкмо като хапчета с рецепта, само че вместо това могат да бъдат добавени с субстанции като фентанил, синтетичен опиоиден опиат, който значително подхранва най-смъртоносната рецесия със свръхдоза в историята на Съединени американски щати, съгласно Министерството на правораздаването. Компанията не отговори незабавно на искане за коментар.

От продавачите на съоръжение за фармацевтично произвеждане се изисква да ревизират самоличността на купувачите, да водят записи и да рапортуват на Администрацията за битка с опиатите, с цел да се уверят, че машините могат да бъдат проследени и не се употребяват нелегално.

Министерството на правораздаването споделя, че eBay, който дава платформа за хората да правят онлайн продажби, не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР