ВАШИНГТОН (AP) — Демократите в Камарата на представителите предприеха във

...
ВАШИНГТОН (AP) — Демократите в Камарата на представителите предприеха във
Коментари Харесай

Демократите в Камарата на представителите предприемат усилие да принудят гласуване на помощта за Украйна, но са изправени пред големи шансове

ВАШИНГТОН (AP) — Демократите в Камарата на представителите започнаха във вторник дълготрайни старания да принудят гласоподаване на помощ от 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван ускоряват натиска върху ръководителя Майк Джонсън да одобри пакета за задгранично финансиране.

Демократите, като малцинство в Камарата, започнаха да събират подписи за „ петиция за освобождение от отговорност “ – рядко сполучлив процедурен инструмент което може да заобиколи контрола на оратора върху това кои законопроекти идват за гласоподаване.

За да може петицията да провокира деяние в Камарата, тя би трябвало да бъде подписана от болшинството от законодателите или 218 членове. Тъй като републиканците управляват Камарата 219-213, най-малко някои републиканци ще би трябвало да се опълчват на управлението си и да подпишат петицията, с цел да доближи болшинство. Плюс това е малко евентуално някои прогресивни демократи да се подпишат, защото законодателството включва военна помощ за Израел.

Ходът по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР