ВАШИНГТОН (AP) — Държавният департамент даде зелена светлина за спешни

...
ВАШИНГТОН (AP) — Държавният департамент даде зелена светлина за спешни
Коментари Харесай

САЩ обявяват спешни военни продажби на стойност 138 милиона долара за поддръжка на ракетни системи Hawk за Украйна

ВАШИНГТОН (AP) — Държавният департамент даде зелена светлина за незабавни продажби на военни средства на стойност 138 милиона $ за Украйна за обезпечаване на сериозни поправки и аварийни елементи за Киев Ракетни системи Хоук.

Съединени американски щати оповестиха хода във вторник, като споделиха, че Украйна има незабавна потребност от поддръжка за поддръжка на ракетната система.

Съобщението следва сходен, дребен кръг от 300 милиона $ в поддръжка на муниции, разгласен от Пентагона предишния месец, откакто съумя да конвертира спестяванията по контракта, с цел да може да компенсира разноските за даване на помощта. Както Държавният департамент, по този начин и Министерството на защитата търсят способи да продължат да получават поддръжка за Украйна, до момента в който пакетът от помощ за Украйна от 60 милиарда $ остава в застой в Конгреса.

HAWK е ракетна система земя-въздух със междинен обхват, която обезпечава противовъздушна защита, което е една от главните потребности за сигурност на Украйна.

„ Украйна има незабавна нуж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР