ВАШИНГТОН (АП) — Дългоочакван доклад в сряда за потребителските цени

...
ВАШИНГТОН (АП) — Дългоочакван доклад в сряда за потребителските цени
Коментари Харесай

Ключов въпрос преди САЩ да разкрие последните потребителски цени: Достатъчно охлаждане на инфлацията за Фед?

ВАШИНГТОН (АП) — Дългоочакван отчет в сряда за потребителските цени ще покаже дали инфлацията към момента понижава, наклонност, която Федералният запас ще направи претеглят при вземането на решение по кое време и с какъв брой - или даже дали - да понижат лихвените проценти тази година.

Очаква се данните за инфлацията през март да покажат все по-леко изстудяване на инфлацията, което може да задържи Фед на път да понижи референтната си рента три пъти тази година, започвайки още през юни. Но защото данните за инфлацията са по-високи от предстоящото през януари и февруари, трето нараснало отчитане може да провали проектите на Фед и да предотврати някои или всички тези понижения на лихвите.

Докладите на държавното управление за инфлацията получиха извънредно висок профил тази година както на финансовите пазари, по този начин и на президентските избори. Председателят Джеръм Пауъл обясни, че Фед се нуждае от „ по-голяма убеденост “, че инфлацията устойчиво се връща към задачата на централната банка от 2%, преди да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР