ВАШИНГТОН (AP) — Блокбъстър растеж на работните места през последните

...
ВАШИНГТОН (AP) — Блокбъстър растеж на работните места през последните
Коментари Харесай

Къде са работните места: Силното наемане в повечето индустрии далеч надмина шумните съкращения

ВАШИНГТОН (AP) — Блокбъстър напредък на работните места през последните няколко месеца съответства с шумни известия за съкращения от редица огромни компании.

И по този начин, по какъв начин и двете се случват по едно и също време? Не е толкоз спорно, колкото може да наподобява. Скорошните съкращения на работни места са съсредоточени основно единствено в няколко бранша: технологии, финанси и медии.

В съпоставяне с работната мощ в Съединени американски щати от 160 милиона души, съкращенията до момента са били по-малки от непрекъснато интензивното наемане - месечно приблизително 248 000 работни места, добавени през последните шест месеца. Равнището на безработица към момента е единствено 3,7%, малко над 50-годишното дъно.

Оказва се, че доста от фирмите, които в този момент освобождават работни места, са наели прекомерно доста по време на пандемията, когато са считали, че трендовете, които се появиха тогава – изключително скок в онлайн извършването на покупки – ще продължат с бързи темпове. Тъй като стопанската система се възстановява, доста от тези компании откриха, че към този момент...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР