ВАШИНГТОН (AP) — Американски военни товарни самолети C-130 в събота

...
ВАШИНГТОН (AP) — Американски военни товарни самолети C-130 в събота
Коментари Харесай

Американски военни самолети хвърлиха хиляди ястия в Газа в операция за спешна хуманитарна помощ

ВАШИНГТОН (AP) — Американски военни товарни самолети C-130 в събота хвърлиха храна в палети над Газа, споделиха трима американски чиновници два дни след повече повече от 100 палестинци, които се бяха втурнали да изтеглят артикули от филантропичния ескорт, бяха убити по време на безреден конфликт с израелските войски.

Три самолета от централните въздушни сили пуснаха 66 пакета, съдържащи към 38 000 ястия, в Газа в 8:30 сутринта. EST, съгласно двама от чиновниците, които са говорили при изискване за анонимност преди обществено известие.

Очаква се еърпусът да бъде първият от многото, оповестени от президента Джо Байдън в петък. Помощта ще бъде координирана с Йордания, която също е направила въздушни десанти за доставка на храна в Газа.

Най-малко 115 палестинци бяха убити и още стотици бяха ранени при офанзивата в четвъртък, до момента в който се бореха за помощ, заяви здравното министерство в ръководената от Хамас Газа. Израел твърди, че доста от починалите са били стъпкани в безредно блъскан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР