ВАШИНГТОН — Върховният съд постанови в петък, че членовете на

...
ВАШИНГТОН — Върховният съд постанови в петък, че членовете на
Коментари Харесай

В сянката на туитовете на Тръмп, Върховният съд очертава кога длъжностни лица могат да бъдат съдени за използване на социални медии

ВАШИНГТОН — Върховният съд постанови в петък, че членовете на обществото при избрани условия могат да съдят държавни чиновници за тяхното блокиране в обществените медийни платформи, решавайки два каузи на фона на оспорваното и колоритно потребление на Twitter от някогашния президент Доналд Тръмп.

Съдът постанови единомислещо, че чиновниците могат да се смятат за „ държавни артисти “, когато употребяват обществени медии и затова могат да бъдат изправени пред правосъден развой, в случай че блокират или заглушат член на обществото.

В двата случая пред съдиите те постановиха, че разногласия, включващи член на учебен съвет в Южна Калифорния и градски шеф в Мичиган би трябвало да бъдат върнати на по-долните съдилища, с цел да се приложи новият юридически тест.

В решение, написано от арбитър Ейми Кони Барет, съдът призна, че „ може да е мъчно да се каже дали речта е публична или частна “ заради метода, по който се употребяват сметките в обществените медии.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР