Сенаторът от Демократическата партия Робърт Менендес е обвинен във федерални обвинения в подкупи

...
Вашингтон — Сенаторът от Демократическата партия Робърт Менендес от Ню
Коментари Харесай

Вашингтон — Сенаторът от Демократическата партия Робърт Менендес от Ню Джърси и съпругата му са обвинени от голямо федерално жури, според съдебни документи, разпечатани в петък.

< p>Престъпленията за подкуп срещу Менендес произтичат от продължило години разследване на корупция в обществения сектор от Министерството на правосъдието. Обвинителният акт, разпечатан в петък, обвинява Мендес и съпругата му Надин Менендес по три обвинения във връзка с връзката им с трима бизнесмени от Ню Джърси.

В обвинителния акт от 39 страници се твърди, че от началото на 2018 г. Менендес и съпругата му са приели стотици хиляди долари подкупи в замяна на използване на властта и влиянието на сенатора като сенатор на САЩ за обогатяване и защита на тримата бизнесмени – Ваел Хана, Хосе Урибе и Фред Дайбес – и в полза на правителството на Египет.

обвинен през 2015 г. приблизително дузина обвинения, включително подкуп и заговор, след обвинения, че е приемал подаръци от богат демократичен дарител в замяна на политически услуги. Този случай завърши с грешка, след като съдебните заседатели не успяха да стигнат до присъда след обсъждане повече от седмица.

Източници потвърдиха за CBS News през октомври 2022 г., че Менендес е бил обект на криминално разследване в Ню Йорк.

Избран за първи път в Конгреса през 1992 г., за да представлява 13-ти конгресен окръг на Ню Джърси, Менендес беше назначен в Сената през 2006 г. и избран за пълен мандат по-късно същата година. По време на мандата си в Сената Менедес се издигна до председател на сенатската комисия по външни отношения, пост, който възобнови, когато демократите поеха контрола върху горната след изборите през 2020 г.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализиран.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР