Вашингтон — Сенатът одобри пакет от чуждестранна помощ от $95

...
Вашингтон — Сенатът одобри пакет от чуждестранна помощ от $95
Коментари Харесай

Какво е петиция за освобождаване от отговорност? Как депутатите от Камарата на представителите биха могли да принудят гласуване на приетия от Сената законопроект за чуждестранна помощ

Вашингтон — Сенатът утвърди пакет от задгранична помощ от $95 милиарда тази седмица, като двупартийна група сенатори поддържа законопроекта, който включва помощ за Украйна и Израел. Но републиканските водачи в Камарата на представителите не са склонни да се ангажират с представянето на мярката, като се опълчват на апелите на президента Байдън и водачите на Демократическата партия.

Съответно, демократите в Камарата обмислят „ всеки разполагаем законодателен инструмент “, с цел да реалокират законодателство напред в камарата, сподели водачът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис след гласуването в Сената.

Една от опциите за това включва рядко сполучлива законодателна маневра, която разрешава на болшинството от членовете да внесат законопроект на пода, ход, прочут като петиция за освобождение от отговорност.

Какво е петиция за освобождение от отговорност и по какъв начин работи?

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР