Вашингтон — Президентът Байдън ще подпише широкообхватна изпълнителна заповед в

...
Вашингтон — Президентът Байдън ще подпише широкообхватна изпълнителна заповед в
Коментари Харесай

Байдън се стреми да подскочи на AI с широкообхватна изпълнителна заповед

Вашингтон — Президентът Байдън ще подпише широкообхватна изпълнителна заповед в понеделник, с цел да управлява развиването на изкуствения разсъдък – изисквайки от промишлеността да създаде стандарти за сигурност и сигурност, като вкара нови отбрани на потребителите и предоставяйки на федералните организации просторен лист със задания за наблюдаване на бързо разрастващата се технология.

Заповедта отразява напъните на държавното управление да оформи по какъв начин AI се развива по метод, който може да усили оптимално опциите му и да ограничи заплахите. AI е източник на бездънен персонален интерес за господин Байдън, с капацитета си да повлияе на стопанската система и националната сигурност.

Шефът на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс напомни, че господин Байдън е дал на личния състав си инструкция да се реалокира със неотложност по въпроса, считайки технологията за главен приоритет.

моделира въздействието на изменението на климата, подтиква икономическото произвеждане и усъвършенства държавните услуги наред с други преимущества. Но може също по този начин да изкриви главните показа за истината с подправени облици, да задълбочи расовите и обществените неравенства и да даде инструмент за измамници и нарушители.

Заповедта се основава на доброволни задължения, които към този момент са поети от софтуерните компании. Това е част от по-широка тактика, която съгласно чиновници на администрацията включва също законодателство на Конгреса и интернационална дипломация, знак за разстройствата, които към този момент са породени от въвеждането на нови AI принадлежности като ChatGPT, които могат да генерират нов текст, изображения и звуци.

The опасности и заричане за изкуствен интелект, съгласно „ кръстника на изкуствения разсъдък “ Джефри Хинтън

Какво е посочено в заповедта

Използвайки Закона за отбранителното произвеждане, заповедта ще изисква водещи разработчици на изкуствен интелект да споделят резултати от проби за сигурност и друга информация с държавното управление. Националният институт за стандарти и технологии би трябвало да сътвори стандарти, с цел да подсигурява, че AI инструментите са безвредни и предпазени преди общественото стартиране.

Министерството на търговията би трябвало да издаде насоки за етикетиране и воден знак, генерирано от AI наличие, с цел да помогне за разграничение сред достоверното взаимоотношения и тези, генерирани от софтуера. Заповедта също визира въпроси, свързани с неприкосновеността на персоналния живот, гражданските права, отбраната на потребителите, научните проучвания и правата на служащите.

Служител на администрацията, който прегледа заповедта в неделен диалог с кореспонденти, сподели, че описите със задания в заповедта ще бъдат внедрени и изпълнени в диапазона от 90 дни до 365 дни, като детайлите за сигурност и сигурност са изправени пред най-ранните крайни периоди. Служителят осведоми репортерите при изискване за анонимност, както се изисква от Белия дом.

Приоритет на AI

Миналия четвъртък господин Байдън събра своите помощници в Овалния кабинет, с цел да прегледат и завършват изпълнителна заповед, 30-минутна среща, която продължи до 70 минути, макар други неотложни въпроси, в това число всеобщата пукотевица в Мейн, войната Израел-Хамас и избора на нов представител на Камарата на представителите.

Г-н Байдън беше надълбоко любопитен по отношение на технологията през месеците на срещи, довели до правенето на заповедта. Неговият теоретичен съвещателен съвет се концентрира върху ИИ на две срещи и неговият кабинет го разиска на две срещи. Президентът също по този начин притисна софтуерните ръководители и бранителите на гражданското общество по отношение на опциите на технологията на многочислени събирания.

„ Той беше толкоз впечатлен и угрижен, колкото всеки различен “, сподели в изявление заместник-началникът на кабинета на Белия дом Брус Рийд. „ Той видя подправени AI изображения на себе си, на кучето си. Видя по какъв начин може да основава неприятна лирика. И той видя и чу невероятната и ужасяваща технология за клониране на глас, която може да отнеме три секунди от гласа ви и да го трансформира в цялостен подправен диалог. "

Възможността за подправени изображения и звуци накара президента да даде приоритет на етикетирането и водния знак на всичко, създадено от AI. Г-н Байдън също искаше да предотврати риска по-възрастните американци да получат телефонно позвъняване от някой, който звучеше като обичан човек, единствено с цел да бъдат излъгани от инструмент с изкуствен интелект.

Срещите можеха да надвишават графика, с господин. Байдън сподели на бранителите на гражданското общество в балната зала на хотел Fairmont в Сан Франциско през юни: „ Това е значимо. Вземете толкоз време, колкото ви е належащо “.

Президентът също по този начин беседва с учени и видя преимуществата, които AI основава, в случай че се употребява за положително. Той слушаше по какъв начин физик, притежател на Нобелова премия, приказва за това по какъв начин ИИ може да изясни произхода на Вселената. Друг академик сподели по какъв начин AI може да моделира рискови метеорологични условия като 100-годишни наводнения, защото предишните данни, употребявани за оценка на тези събития, са изгубили своята акуратност заради изменението на климата.

Въпросът с AI изглеждаше неминуем за господин. Байдън. В Кемп Дейвид един уикенд той се отпусна, като гледаше кино лентата на Том Круз „ Мисията невъзможна – Мъртво разплащане, част първа “. Злодеят във кино лентата е умишлен и лъжец AI, прочут като „ Съществото “, който потапя подводница и убива екипажа й в началните минути на кино лентата.

„ Ако още преди този филм не се е тормозил какво може да се обърка с изкуствения разсъдък, той е видял още доста неща, за които да се тревожи “, сподели Рийд, който гледа кино лентата с президента.

>

Балансиране на конкуриращи се ползи

Тъй като Конгресът към момента е в ранните стадии на разискване на защитните ограничения за ИИ, заповедта на господин Байдън залага на вероятността на Съединени американски щати, до момента в който страните по света се надпреварват да открият свои лични насоки. След повече от две години разискване, Европейският съюз нанася финални линии върху повсеместен набор от разпореждания, ориентирани към най-рисковите приложения на технологията. Китай, основен съперник на Съединени американски щати в региона на ИИ, също е определил някои правила.

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак също се надява да построи значима роля за Англия като център за сигурност на ИИ на среща на върха тази седмица, на която вицепрезидентът Камала Харис възнамерява да участва.

Съединени американски щати, изключително тяхното западно крайбрежие, са дом на доста от водещите разработчици на авангардни AI технологии, в това число софтуерните колоси Гугъл, Meta и Microsoft и започващи компании, фокусирани върху AI, като OpenAI, производител на ChatGPT. Белият дом се възползва от тежестта на промишлеността по-рано тази година, когато обезпечи задължения от тези компании да ползват механизми за сигурност, до момента в който построяват нови модели на ИИ.

Но Белият дом също беше изправен пред забележителен напън от страна на демократичните съдружници, в това число работен групи и групи за цивилен права, с цел да се увери, че политиките му отразяват опасенията им по отношение на вредите от ИИ в действителния свят.

Американският съюз за цивилен свободи е измежду групите, които се срещнаха с Белия дом, с цел да се опитат да подсигуряват, че „ ние “ още веднъж да държим софтуерната промишленост и софтуерните милиардери виновни “, тъй че алгоритмичните принадлежности „ да работят за всички нас, а освен за малко на брой “, сподели РеНика Мур, шеф на програмата за расова правдивост на ACLU.

Суреш Венкатасубраманиан, някогашен чиновник на администрацията на господин Байдън, който оказа помощ за изработването на правила за метод към AI, сподели, че едно от най-големите провокации в границите на федералното държавно управление е какво да се направи по отношение на потреблението на принадлежности за AI от правоприлагащите органи, в това число на границите на Съединени американски щати.

" Това са всички места, където знаем, че потреблението на автоматизация е доста проблематично, с лицево различаване, дрон технология “, сподели Венкатасубраманиан. Доказано е, че технологията за различаване на лица работи неравномерно в другите расови групи и е обвързвана с неправилни арести.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР