Федерален съдия отново обяви имиграционната програма DACA за незаконна, но й позволи да продължи

...
Вашингтон — Федерален съдия в сряда отново обяви отложеното действие
Коментари Харесай

Вашингтон — Федерален съдия в сряда отново обяви отложеното действие за имиграционна програма за пристигащи в детска възраст за незаконна, въпреки че се въздържа да нареди на служителите да прекратят защитата при депортиране и да работят разрешителни за 580 000 имигранти „Мечтатели“.

По искане на ръководените от републиканците щати, съдия Андрю Ханен от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Тексас постанови, че усилията на администрацията на Байдън да кодифицира политиката на DACA в федерален регламент е бил незаконен. Ханен, който беше назначен на пейката от бившия президент републиканец Джордж У. Буш, издаде подобно решение през 2021 г., когато установи, че оригиналният меморандум на администрацията на Обама, който създаде DACA през 2012 г., е незаконен.

Докато той се съгласи с искане от републикански служители в Тексас и осем други щата да обявят наредбата на администрацията на Байдън за незаконна, Ханен не удовлетвори друго искане за разпореждане за пълно прекратяване на DACA за две години. През 2021 г. Ханен също така позволи на съществуващите бенефициенти на DACA да продължат да подновяват двугодишните си разрешителни за работа и защитите при депортиране, въпреки затварянето на програмата за нови кандидати.

правителствени данни.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР