Вашето сърце е безценен орган, за който трябва да се

...
Вашето сърце е безценен орган, за който трябва да се
Коментари Харесай

10 храни, които са добри за сърцето ви

Вашето сърце е скъп орган, за който би трябвало да се грижите. Нездравословната храна може да способства за сърдечни болести. Добрата вест е, че здравословната и уравновесена диета може да ви помогне да избегнете резултата от неприятната диета, а точно сърдечни болести.

Нека да разгледаме 10-те най-хубави храни за сърцето ви:

Авокадо

Авокадото може да намали равнищата на LDL (лошия холестерол), като в същото време усили количеството добър холестерол в тялото. Овесена каша Не единствено, че овесените ядки са доста значими за здравето на сърцето, само че и могат да се употребяват с всички типове питателни пресни плодове и зърнени храни.

Ядки

Ядките са с високо наличие на фибри. Те оказва помощ да поддържате сърцето си крепко. Наред с това са богати на витамин Е, за който е известно, че намалява равнищата на холестерола.

Тъмен шоколад

Черният шоколад съдържа по този начин наречените флавоноиди и точно тези съединения облекчават кръвното налягане, понижават възпалението и предотвратяват съсирването на кръвта.

Червено вино

Защо не съчетаете черния си шоколад с чаша алено вино? Виното съдържа ресвератрол, за който е известно, че понижава риска от сърдечни болести.

Боровинка

Една от главните аргументи за сърдечни болести и инфаркт е възпалението. Добрата вест е, че възпалението може да се преодолее с верните храни. Едни такива са и самите боровинки.

Соя

Соята може да намали кръвното налягане при хора, които ядат прекалено много рафинирани въглехидрати. Ако сте веган, евентуално към този момент ядете соя. Ако сте фен на месото, време е да започнете да добавяте соята към диетата си.

Цвекло

Цвеклото усъвършенства притока на кръв и уголемява кръвоносните съдове, като изхвърля нитратите от тялото.

Домати

Сочният червен домат е един от най-здравословните плодове на планетата. Освен това е една от най-вкусните, най-универсални храни за сърце. Доматите са богати на калий. Калият е микроелемент, който е потребен за сърцето. Доматите също по този начин са заредени с ликопен, жизненоважен антиоксидант, който поддържа кръвоносните съдове здрави и намалява неприятния холестерола.

Зелен чай

Пестеливият зелен чай е доста ефикасен за поощряване здравето на сърцето. Той предлага и доста други изгоди за здравето, написа actualno.com.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР