Вашата задача е изключително отговорна. От утре встъпвате в практиката,

...
Вашата задача е изключително отговорна. От утре встъпвате в практиката,
Коментари Харесай

Маринов към стажанти от ГДГП: Пътят който сте избрали е пътят на честта, пътят на отговорността пред обществото

Вашата задача е извънредно виновна. От на следващия ден встъпвате в практиката, част от Вас ще дават отговор за летищната сигурност, за въздушните граници, ще изпълнявате задания по контролно-пропускателните пунктове, ще охранявате зелена граница. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов в обръщението си към стажантите от ГДГП, приключили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи.



Той напомни, че точно защитата на държавната граница е първостепенна задача и приоритет на държавното управление на България и ние, като Министерство на вътрешните работи, изпълняваме дилемите от този приоритет.



В този смисъл с изключение на техническото е извънредно значимо кадровото застраховане. Затова съм благополучен, че има искащи и такива, които сполучливо приключват подготовката за осъществяване на тази отговорност. От на следващия ден вие ще пазите освен границата на България, вие ще пазите границите на Европейския съюз. В днешно време това е извънредно значимо, тъй като в международен проект текат процеси, които заплашват сигурността на Европа - по линия на тероризма, противозаконната миграция, трафика на опиати и на оръжие и всички незаконни действия, които произтичат от това. Затова съм уверен, че пътят който сте избрали е пътят на достойнството, пътят на отговорността пред обществото.



Министър Маринов пожела на младите гранични служители на реда сполучлива реализация в професионалната кариера и шанс при осъществяване на всяка задача. Той изрази задоволство, че Центърът за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи продължава да построява фрагменти, които да вършат сполучлива работата на вътрешното ведомство.



Днес 59 стажанти от Главна дирекция „ Гранична полиция” поставиха тържествена клетва за съблюдаване на Етичния кодекс на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи.

На церемонията участваха началникът на политическия кабинет на министър Маринов Михаил Златанов, заместник-директорът на ГДГП ст. комисар Бисер Костадинов, ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи ст.комисар доц.д-р Неделчо Стойчев, заместник-областният шеф на Пазарджик Йордан Кожухаров, родственици и близки.



Стажантите приключват сполучливо шест-месечно в началото професионално образование в полицейския център в Пазарджик, където минават през общополицейска и специфична полицейска подготовка, подготовка по правни дисциплини - включително и по право на Европейския съюз, чуждоезиково образование. След завършването на курса и полагането на клетва те се връщат там, където са назначени и стартират да извършват функционалностите си като пълноправни гранични служители на реда в следните две посоки: Гранично-контролно пропускателна активност /ГКПП/ и защита и наблюдаване на държавната граница /сухоземна и речна граници/.

В ЦСПП-Пазарджик се прави в началото професионално образование на новопостъпили чиновници, както и курсове за повишение на подготовка или преквалификация на държавни чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция”, включително и Дирекция „ Жандармерия “, Главна дирекция „ Гранична полиция” и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи от цялата страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР