Вашата цел: Да водите здравословен начин на живот, който да

...
Вашата цел: Да водите здравословен начин на живот, който да
Коментари Харесай

Вижте тези 5 диети, които действително работят

Вашата цел: Да водите здравословен метод на живот, който да не ви лиши от най-хубавите неща в живота (и сигурно, може би даже да отслабнете няколко килограма). Но объркването в света на диети, детоксикации и прочистващи режими е съвсем несъмнено.

Вижте обаче какво считат специалистите на Purewow – кои са най-хубавите режими.

Най-добра: Средиземноморска диета
Средиземноморската диета се основава основно на цели храни на растителна основа, в това число зеленчуци и плодове, както и пълнозърнести храни, бобови растения и ядки, с дребни количества скотски артикули (главно морски дарове).пише блиц.

Маслото се заменя със здравословно маслиново масло, аленото месо е лимитирано до не повече от няколко пъти в месеца, предизвиква се храненето със фамилията и приятелите, а виното е позволено (умерено).

Проучванията демонстрират, че този жанр на хранене усъвършенства сърдечно-съдовото здраве и е обвързван с понижен риск от такива болести, някои типове рак, хронични болести и обща смъртност.

Най-лоша: Фрутарианска диета
Всяка диета, която се концентрира върху една храна или група храни (като фрутарианската), не е добра. Без значение какъв брой хранителна е една храна или група храни, тялото ни се нуждае от разнообразни субстанции.

При такава диета би било мъчно да се получат задоволително съществени нутриенти, като В12, есенциални мастни киселини, като омега-3, желязо и протеини. А неналичието на тези хранителни субстанции може да докара до редица проблеми, като заспалост, анемия и понижена имунна функционалност.

Най-добра: Флекситарианска диета
Тя е композиция от думите „ еластичен " (flexible) и " вегетариански " (vegetarian), което прави тази диета доста лека и комфортна. Диетата предизвиква хората да следват хранене, най-много на растителна основа, само че не отстранява напълно месните артикули (вместо това, тя цели понижаване на приема на месо и наситени мазнини).

Това е превъзходен метод да се ядат повече плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения, които са значими за цялостното сърдечно здраве, а също и по-реалистичен метод за дълготраен триумф.
Добра: Палео

Подобно на средиземноморската диета, и тук акцент са свежите храни, като веган палео отстрани млечните артикули, глутена, рафинираната захар и растителните масла. Докато строгата палео отстрани зърнени и бобови растения.

Целта е да се премисли метода, по който гледате на месото (не като главно ядене, а като фалшификация или странично ястие), унищожаване на високо модифицираните и рафинирани храни и акцента върху зеленчуците. Тази диета оказва помощ при намаляване и поддържане на здравословно тегло в дълготраен проект.

Лоша: Диета с хормона на бременността или HCG диета
Всяка диета, която съществено лимитира калориите или изисква прибавяне на хормони, не е здравословна диета. Изключително ниската калорична цел (500 дневно) може да забави метаболизма и да провокира доста здравословни проблеми.
Добра: Диета DASH
Диетата DASH е добре проучена и e потвърдено, че понижава кръвното налягане и холестерола. Нейният метод е доста сходен на средиземноморската диета, като се концентрира върху плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, чистия протеин и нискомаслените млечни артикули.

Мазни меса, пълномаслените млечни артикули и храни с високо наличие на захар и натрий са лимитирани.
Добра: Скандинавска диета
Скандинавската диета също има редица проучвания, които демонстрират изгодите за здравето, в това число понижаване на възпалението и риска от сърдечни болести.

Тя се основава на приема на риба (с високо наличие на омега-3 мастни киселини), пълнозърнести житни растения, плодове и зеленчуци. Подобно на средиземноморската диета, скандинавската лимитира модифицираните храни, сладките неща и аленото месо.
Лоша: усвояване на глисти

Звучи бясно, само че някои хора съзнателно гълтам паразити, с цел да отслабнат. Това е ужасна концепция и може да има толкоз доста негативни странични резултати - от диария, през гадене до главоболие и обща уязвимост.

Нещо повече, паразитът може да се реалокира в други елементи на тялото ви и да се прикрепи към други органи, причинявайки още повече проблеми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР