Вашата съдебна реформа е нефелно изпразнена от съдържание, като този

...
Вашата съдебна реформа е нефелно изпразнена от съдържание, като този
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“: „Възраждане“: Съдебната реформа е опит за овладяване на властта от ГЕРБ и ДПС!

„ Вашата правосъдна промяна е нефелно изпразнена от наличие, като този празен бял лист, от който ви четох до момента “.

Така приключи Петър Петров от „ Възраждане “ своята декларация, в която остро осъди провалените опити от страна на ПП-ДБ да създадат правосъдна промяна , целяща само и единствено преодоляването на правосъдната власт. Той уточни, че Конституционният съд е почел напълно настояването на „ Възраждане “ за анулация на промените в Конституцията, в частта за правосъдната промяна.

Петър Петров напомни, че „ Възраждане “ преди няколко месеца гласоподаваха срещу тези промени, тъй като са противоконституционни , търсейки поддръжка с цел да оспорят всички конституционни промени, в това число и тези в частта за правосъдната власт, защото те нарушават главните правила на деяние на Конституцията, като правилото на правовата страна, правилото на независимостта на управляващите, правилото за разделянето на управляващите. В резултат импортираното от „ Възраждане “ оборване е доказано с решението на Конституционния съд от петък , което отхвърли така наречен конституционна правосъдна промяна на ГЕРБ-ППДБ и Движение за права и свободи.

Той цитира и част от решението на съда:

„ Несъответствие с съществени кардинални положения на действието на правосъдната система. Политизиране на управлението на Прокуратурата. Нарушения на салдото сред управляващите и неизясненост до степен функционалност и на разбираемост на препоръчаните конституционни промени “ и добави, че дори инсталирането на двамата конституционни съдии от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не е помогнало да се случи това цялостно преодоляване на правосъдната власт през Конституцията, тъй като всички оферти опонират на правовия ред и страна.

„ Благодарение на нашето искане до Конституционния съд ще бъде възобновен досегашният ред на ръководство и действие на правосъдната система, и най-малко към този момент няма да бъде разрешено нейното цялостно преодоляване, което беше основната цел на тези, които се показаха пред обществото, че в действителност желали да създадат някаква правосъдна промяна “ , сподели Петър Петров.

От трибуната на Народното събрание той уточни, че правосъдната промяна, препоръчана от ПП-ДБ е само и единствено част от тяхната предизборна акция , както и препоръчаната от тях и анулирана след това от Конституционен съд конституционна промяна, целяща узурпирането на властта , разбирайки, че те не разполагат нито с благоприятни условия и потенциал да създадат това, нито пък с поддръжка, която да направи допустима сходна правосъдна промяна.

Петров уточни, че признатите единствено в границите на петнадесет дни промени в Конституцията през декември предходната година са обърнали надолу с главата управлението и действието на върха на правосъдната система у нас . Затова и законосъобразно са анулирани от Конституционния съд преди няколко дни. Той е безапелационен, че задачата им е била точно да се бетонира непрекъснатото ръководство от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи, даже в служебните държавни управления с поддръжката на ПП-ДБ.

Конституционните промени, анулирани от Конституционния съд, още при приемането им от Народното събрание не са били подкрепени от цялата юриспруденция , избрани като неработещи и безсмислени и не са произвели своето деяние в частта за правосъдната власт, тъй като евроатлантическото болшинство по този начин и не одобри съпътстващото тези промени законодателство – добави още той и напомни, че с цел да реализиран задачата си така наречен правосъдни реформатори от ПП-ДБ са влезнали в коалиция с ГЕРБ , без значение от това, че години наред против тях са водили и своите предизборни акции.

„ Прокламираната правосъдна промяна стана просто една разменна монета на узурпирането на изпълнителната власт от ГЕРБ и Движение за права и свободи, точно за сметка на манифести за uонституционна правосъдна промяна “ , сподели още той.

11-годишно момиче от Бургас подари пари от касичката си за 5-членно семейство, което остана без дом след пожар

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР