Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или

...
Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или
Коментари Харесай

Дъщерята на Жельо Желев към Радев: Вашата позиция е чиста форма на национално предателство

Вашата позиция е чиста форма на национално изменничество. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.

По този метод дъщерята на първия демократично определен президентн на България - Жельо Желев, се обърна към настоящия държавен глава Румен Радев в отворено писмо, оповестено в профила й във фесйбук. Станка Желева подлага на критика Радев за позициите му във връзка сформирането на държавно управление у нас и започнатата от Русия война в Украйна. Според нея служебните кабинети, излъчени от Радев, работят за съветските стопански и политически ползи както на Балканите, по този начин и в Европа.

" Вие бяхте определен от българския народ, с цел да бъдете президент на всички българи, без значение къде се намират по света. За да ги обединявате и защитавате демокрацията, политическите, икономическите и културни национални ползи. Да бъдете поръчител за гражданския мир и развиване на България и консолидираното ѝ в европейското демократично семейство ", написа Желева.

" Вие жестоко потъпквате националните ползи, Конституцията, всявате политически разкол, а вашите несъответстващи политически дейности и бездействия отдалечават България от демократична Европа и я хвърлят в интернационална изолираност. Насърчавате разпалването на невиждан българо-русофилски шовинизъм и последователно езикът на омразата става формален език в българския политически живот ", декларира тя. 

" Като същински долен човек, с цел да не вземете позиция за една изцяло голословна и непредизвикана военна експанзия, се обявихте за мир, нарекохте се «миротворец». Обявихте се срещу  въвличане на България във войната, с ясното схващане, че в деня, в който Русия нахлу в Украйна, тя разгласи война и на България, на Европа и на повече от 300 000 наши сънародници, бесарабски българи ", гласи писмото. 

" Като същински страхливец, наричайки се  «миролюбец», скрихте вашата поддръжка за Русия в експанзията над Украйна. Като «миролюбец» отказахте да изпратите оръжие и военната помощ за Украйна, гласувана в Парламента, намерено потъпквайки Конституцията. и оставихте и нашите сънародници на произвола на ориста ", написа Стака Желева.

В края на писмото тя упреква Румен Радев в национално изменничество.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР