Вървим с бързи крачки към третия мандат, но да изчакаме

...
Вървим с бързи крачки към третия мандат, но да изчакаме
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Вървим с бързи крачки към трети мандат. Не сме обсъждали на кой да го дадем

Вървим с бързи крачки към третия мандат , само че да изчакаме и тази седмица.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й кандидатът за премиер акад. Николай Денков все още не е загубил надежда. Йотова добави, че все още не се обсъжда на коя партия ще бъде връчен третия мандат.

По отношение на траялия близо два часа диалог при закрити врата сред президента Румен Радев, номинираният за министър председател акад. Николай Денков, съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев и ръководителят на Народното събрание група на партията Андрей Гюров, тя означи: " Не забравяйте, че трима от през вчерашния ден присъстващите са някогашни министри в служебни кабинети на президента Радев. "

Вицепрезидентът заяви, че е имало доста неща, които е трябвало да бъдат споделени, като част от тях засягат и декларацията на Политическа партия, която през вчерашния ден от президентската институция видяха за първи път , която следва да бъде прегледана и гласувана от Народното събрание.

По думите на Йотова по време на диалога са наранени огромен кръг от въпроси от външната политика, през Северна Македония, войната, до обстановката вътре в страната. " По това време беше подписано едно извънредно значимо съглашение с турската страна. Стана дума и за вероятностите пред българската енергетика, тъй че беше изработен един доста много сериозен, градивен диалог, в който прочее нямаше огромни разлики ", добави вицепрезидентът и акцентира, че в никакъв случай не смесва разсъдъка и резултатите с страстите. " Дори и да е имало нападки, това е позиция на президента, която считам, че той доста сполучливо отбрани " , сподели още Йотова и посочи, че през вчерашния ден с представителите на Политическа партия не са говорили за персонални връзки, тъй като това, което следва пред страната е доста по-сериозно и въпросите, които би трябвало да бъдат решавани не търпят никакво време.

Във връзка с третия мандат, тя съобщи, че не е обсъждан този вид, тъй като към момента не е изчерпана процедурата с втория мандат. " Може пък да стане знамение. Чудесата стават освен по Коледа, а и след Коледа, тъй че дано да забележим по какъв начин ще се развие и самата полемика в Народното събрание, това е извънредно значимо и ще бъде доста показателно кой какво ще отбрани от този документ, дали той въобще ще бъде предпазен, под каква форма ще бъде предпазен, тъй като и през вчерашния ден на диалога стана дума за това, че дали ще бъде решение, декларация, по какъв начин считат да го сложат в дневния ред на Народно събрание, за първи път се прави такова нещо ", акцентира Йотова. Вицепрезидентът е на мнение, че сходен метод не трябва да се отхвърля, тъй като въпреки и много хетерогенен и небалансиран за моменти, той заслужава внимание.

По мотив 145 години от Освобождението на София, вицепрезидентът Илияна Йотова участва на благодарствения молебен. Пред публицисти тя разяснява, че персонално за себе си си е дала сметка за следното нещо: " Пътят към София " е освен е един превъзходен, въпреки и малко позабравен разказ на Стефан Дичев, това е пътят към свободата и независимостта на България. И през днешния ден нямаше да имаме тази чудесна столица, в случай че нямаше българското опълчение, в случай че нямаше освободителната война, в случай че нямаше порива на тези смели българи, които бяха свободни преди свободата – в душите и в сърцата си. "

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР