Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при

...
Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при
Коментари Харесай

Алибегов: Отваряме ресторантите на 1 февруари. Ще ни застрелят ли?

" Вървим към протестно отваряне на заведенията за хранене на 1 февруари при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения ", сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool. В отговор на въпрос дали се притеснява от остра реакция на здравните управляващи и полицията, той разяснява: " Ще ни арестуват ли? Ще ни гръмнат ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на който си взел всичко ".

В четвъртък държавното управление отхвърли да даде ясна вероятност за отваряне на заведенията за хранене отвън хотелите поради бързото разпространяване в Западна Европа на новия по-заразен английски вариант на ковид. Разхлабването на ограниченията към този момент се показва във обновяване на присъствените занимания в учебните заведения на смени. В началото на февруари ще се преценя дали ограниченията могат да бъдат разхлабени още.

" Явно вирусът върви единствено по заведенията за хранене. И то в тези заведения за хранене, които са отвън хотелите. Отваря всичко без нас. Ресторантът в хотела може да работи, само че ресторантът пред хотела не може. Това е двоен стандарт. Правителството отваря всичко без нас ", сподели Алибегов.

Той изяснява, че от ноември до момента държавното управление не е платило обещаните 24 лв. дневно за чиновници на затворените заведения и те са оставени без приходи. Общо 6300 компании са кандидатствали за схемата за поддръжка с 20% от оборота за миналата година. Пари към момента няма и не се знае по кое време ще бъдат отпуснати.

" Много от заведенията въобще няма да могат да отворят. Очаквам по-късно през тази година доста от заетите в бранша да емигрират ", разяснява Алибегов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР