Вървим към предсрочни избори, но не категорично. Главен въпрос е

...
Вървим към предсрочни избори, но не категорично. Главен въпрос е
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Всичко зависи от това кой интерес ще избере ПП - държавния или партийния

" Вървим към предварителни избори, само че не изрично. Главен въпрос е кое ще надделее - дали убедеността на Политическа партия, че страната се нуждае от държавно управление, а не от избори, които могат да произведат по-сложна картина, или това, че Политическа партия е в кратковременен напредък, а това е комфортен трамплин за отиване на избори. Всичко зависи от това дали Политическа партия ще избере държавния или партийния интерес ".

Това сподели пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл " и политически анализатор.

И предизвести, че в случай че има предварителни избори и на тях има ниска интензивност, то тя ще е ниска измежду електорати, които не са стимулирани.

" Не съм оптимист, че изборите ще произведат нещо друго. Не съм и черноглед, тъй като съм политолог и знам, че това е политика. Политиката изисква взаимни отстъпки, а не неотстъпчивост... След едни нови избори може да има патова обстановка сред прогресивно-либералния бранш в лицето на Политическа партия и на Демократична България, на Българска социалистическа партия също, и сред по-балкански бранш като ГЕРБ, Движение за права и свободи. Тогава ще имаме и по-силен Костадин Костадинов. Единственият ключ ще бъде евро-атлантизмът. Войната прави по този начин, че стават вероятни болшинства, в които ГЕРБ и Движение за права и свободи излизат от изолираност. Спира да е значимо дали са мафия, а става значимо, че се кълнат във честност на Запада, " разяснява Симеонов.

В предаването " Неделя 150 " по стратегия " Хоризонт " анализаторът добави коментар по отношение на подписания през днешния ден двустранен протокол със Северна Македония.

" България би трябвало да управлява осъществяването на всеки един стадий и би трябвало да внимава за новата история. Затова е значимо какви политици ще ръководят България - дали ще са политици с темперамент, или такива, които дават всичко допустимо, с цел да се харесат на западняците. Българският интерес е синхронен с груповия западен интерес, " заключи Първан Симеонов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР