Върви се към трети избори с идеята това да стане

...
Върви се към трети избори с идеята това да стане
Коментари Харесай

Бившият началник-кабинет на Радев: Има договорка между президента и ИТН |

Върви се към трети избори с концепцията това да стане с президентските, заяви политологът и някогашен шеф на кабинета на президента (19.08.2019 година - 21.09.2020 г.) пред Българска национална телевизия през днешния ден. Според него сред " ИТН " и Румен Радев има сделка.

" Очевидно се върви към мятане на неуместни оферти, посредством които да може да не се направи държавно управление, (ИТН) да бъдат отхвърлени и да влязат в ролята на жертва, и да отидем отново към трети избори с концепцията това да става и с президентските - две в едно.

(...)

Не е инцидентно това. Знаете, че преди 4 април президентът съобщи: " Подкрепете новите! ", с което де факто заби нож в гърба на всички останали партии и зае страна във връзка с изборния развой.

Не изключвам вид за сходни сделки и продължение на живота на този длъжностен кабинет, тъй като, съгласете се, този длъжностен кабинет, се държа като всичко друго, само че не и като длъжностен кабинет, който би трябвало само да провежда изборите. "

Според него изборните резултати от 11 юли са предизвикали повече въпроси, в сравнение с да са дали отговори. Вкарало се е още повече напрежение в политическата система, в сравнение с утешение и това се случва на база развой, който върви от предишното лято - за " съзнателно дестабилизиране на страната посредством дестабилизиране на партийната й система ". Според него Има Такъв Народ желае " да се трансформира в център на политиката в България ", " да срути системата " и да се отиде към нови избори, където те да осъществят още по-голям резултат.

" Тоест от началото до края в тяхното държание имаме деструкция за акумулиране на повече гласове " - заключи политологът.

" Неслучайно това е план, умислен още преди първите избори през април, с цел да осъществя по този начин наречения референдум през вота на суверена. Това става единствено посредством болшинство в Народното събрание. Те няма да го получат. И първия, и втория път не го получиха и явно се върви към мятане на неуместни оферти, посредством които да може да не се направи държавно управление, да бъдат отхвърлени и да влязат в ролята на жертва и да отидем отново към трети избори с концепцията това да става и с президентските - две в едно ".

За служебния кабинет

Бившият президентски шеф кабинет разпростра и рецензията си към служебния кабинет.

Този кабинет е основан от боен с военни. Съгласете се, че когато 40 години главните сказуеми в работата им са " унищожи ", " превземи ", " разклати ", " убий ", не могат да се трансформират, когато влязат в политиката - посочи той и добави, че това се вижда от дейностите на служебния кабинет и от " метода, по който той влиза от скандал в скандал, от война във война ".

" Разтваря се от ден на ден ветрилото на конфликтни точки с институции, с хора, с гилдии - последният сюжет с лекарите, насажда в българското общество (убеждението, че), надали не, всички лекари и лечебни заведения са корумпирани. Не се прави по този начин ". Методиев продължи коментара си по абсурда сред здравния министър Стойчо Кацаров и " Пирогов " за хоспитализацията му, като се възмути, без да назове името на министъра, че е " употребил системата с връзки, за разлика от болшинството българи, които не могат да си го разрешат и карат по етапния ред, не отиват при шефа на клиниката, с цел да ги прегледа и да ги вкара.

Този конфликтен метод, съгласно политолога, е бил заложен априори в живота на служебния кабинет и " закономерно избухна във всички браншове: и при митинга в културното министерство, което се опита да превземе националната телевизия и върви на митинг пред нея, и Бойко Рашков, който приказва за " някогашни хора " и се опита да вкара в обществото лъжата, че е спрял пазаруването на гласове, пък, видите ли, през вчерашния ден имаше конференция и една от партиите и съобщи, че Движение за права и свободи е вкарало мандати във Враца, Монтана, Видин, където не е разбъркан район. Да минем през корупционния привкус към митниците, където беше също скандал, който лиши една седмица публично внимание, да не приказваме за Кирил Петков - по този начин наречената звезда на кабинета, който даде с безконкурсно начало, непрозрачно 34 милиона на българска компания, с цел да вършим едни коли от банкрутирал стартъп в Германия. Съгласете се, че подозренията за спекулация остават. И Пецов (новият началник на Национална агенция за приходите - Румен Пецов - бел. ред.) на Национална агенция за приходите - абсурден случай. В Западна Европа за ликвидиране можете да получите по-малко, в сравнение с за една такава огромна данъчна измама. Ако би трябвало да продължим да ги изреждаме, това служебно държавно управление генерира кавги, спорове и оставя корупционен привкус. Не съм сигурен до каква степен съумя да се оправи със задачата си за провеждането на почтени избори, тъй като дадохме и образец с пазаруване на гласове, нещо не беше наред и с машините явно. Ще би трябвало да се прави проверка на много от дейностите на това служебно държавно управление ".

За настояването за преустановяване на мандата на Иван Гешев

Попитан добър ход ли е настояването за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Калоян Методиев отговори, че това е по-скоро популистичен, в сравнение с разумен ход:

" След края на служебния кабинет явно се търси популизъм във връзка с президента и на служебния кабинет, а не рационалност, тъй като това няма по какъв начин да стане по процедура. (...) Юристите го обясниха - трябват избрани болшинства, трябват промени на закони, 2/3 в Народното събрание - това е комплицирана процедура, която не е указана в закона ".

Според Методиев възможни предварителни парламентарни избори наесен " могат да трансформират нещата към по-лошо ".

" Виждате, че след всеки избор нещата стават по-лоши. Определени подмолни играчи се пробват в мътната вода да осъществят свои цели. В последна сметка, страната ще заплати цялото това упражнение, тъй като няма по какъв начин да устоят обществена, здравна система, икономическа при един непрестанен политически развой, който е неустойчив и все по-затъващ в кавги, в безвремие.

Имайте поради, че това е златното време на престъпността, на корупцията. То се вижда и по улицата. Виждате, че експанзията още веднъж се връща и на пътя, чувствам го по карането всеки Божи ден. Тия интервали на безвремие са извънредно негативни за климата в страната ".

За Българска социалистическа партия

Според него верният път за Българска социалистическа партия не е отстраняването на водача Корнелия Нинова, а консолидацията. За политолога " Нинова беше индивидът, който 4 години устоя жестоки удари в гърба и фронтално - и от свои, и от непознати, и от задкулисие ". Той я дефинира като " единственият човек, който не се огъна в тази обстановка ".

Тук някогашният президентски човек добави, че има и " подмолен опит за преодоляване на Българска социалистическа партия от страна на " Дондуков " 2.

Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия " обилно беше подкрепена от президентската институция с постове в служебното държавно управление, което беше употребявано и като инструмент за дестабилизацията на Българска социалистическа партия, в това число с това, че предизборната акция на Мая Манолова беше закрита от министър в същото това служебно държавно управление с пиянство на шампанско пред президентството ".

Методиев е безапелационен, че са налице " задоволително условия, с цел да кажем, че това е подмолен опит за преодоляване на Българска социалистическа партия за реализация на лични политически цели , с някакви криви сметки. Бих предизвестил тази вътрешна съпротива, че беше използвана и ще бъде използвана до дъно в непознати проекти. Корнелия Нинова беше единствената действителна съпротива ".

Последното той поддържа с образец от преди европейските избори. Тогава Българска социалистическа партия излезе от Народното събрание. " Това беше първият протестен акт в България в последния политически интервал, Нинова ги изкара. Тогава Радев сподели: " Прибирайте се, не ви е мястото на улицата, а в Народното събрание ". Заби нож в гърба на левицата още тогава ".

Политологът счита, че митингът също е бил използван :

" Дойдоха и самозванци, и хора, които разнасят като кофа с парцали протестиращите и споделят: " Сега ще ги изкарам пред националната телевизия ", " Сега ще ги изкарам пред президентството ", " Сега ще ги изкарам пред Министерски съвет ", т.е. ставаме очевидци на едно просташко брокерство, което подменя истината .

Не са такива нещата, каквито наподобяват от митингите насам. Употребиха огромна част от хората подмолно и нещата, рано или късно, ще излязат на бял свят ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР