Въртим се в омагьосан кръг за реформите. Висшият съдебен съвет

...
Въртим се в омагьосан кръг за реформите. Висшият съдебен съвет
Коментари Харесай

Владимир Николов: ВСС трябва да остане като постоянно действащ орган

„ Въртим се в обаян кръг за промените. Висшият правосъден съвет би трябвало да остане като непрекъснато настоящ орган, тъй като управлява цялата правосъдна власт, само че може да се награди “. Това съобщи, в предаването на Нова Нюз „ Офанзива “ с Любо Огнянов, ръководителят на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов.

По думите му когато приказваме за правосъдна промяна, би трябвало да кажем, че правосъдната система и прокуратурата са най-реформираните органи.

„ Не одобряваме упреците, че прокуратурата носи виновност за цялостните несполуки в нашето общество “, безапелационен беше той.

Според Николов правосъдната промяна не може да се прави предвид на съответна персона, а да стъпи на правила при съблюдаване на Конституцията.

„ Българските прокурори не се опасяваме от промени, ще участваме интензивно в тях “, уточни той.

Според него европейските специалисти са били учудени, че административни ръководители на прокуратури не въздействат върху решение на правосъдни проблеми. Николов уточни, че контролът върху актовете за отвод от досъдебно произвеждане не съставляват терзание за прокурорите.

По проблема за закриването на профилираните правосъдни органи Владимир Николов разяснява, че имаме потребност от тях поради повишаването на престъпността.

„ Защо не разясняваме закриване на ГДБОП или административните съдилища “, попита ръководителят на Асоциацията на прокурорите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР