Варшавски съд осъди Ян С., известен като Краля на дизайнерската

...
Варшавски съд осъди Ян С., известен като Краля на дизайнерската
Коментари Харесай

Кралят на дизайнерската дрога в Полша осъден на 12 години затвор

Варшавски съд осъди Ян С., прочут като " Краля на дизайнерската дрога ", на 12 години затвор. Той би трябвало също по този начин да заплати 225 000 злоти (49 000 евро), съобщи полската новинарска организация ПАП.

Мъжът бе упрекнат в управление на група за продажба на дизайнерски опиати и застрашаване на живота и здравето на над 16 000 души, петима от които са умряли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Процесът против Ян С. продължи от март 2021 година и обхвана 17 незаконни действия, в това число управление на проведена незаконна група, занимаваща се с противозаконна продажба на дизайнерски опиати, съдържащи психоактивни субстанции, които са рискови за здравето и живота.

Освен това той е упрекнат в причиняване на директна опасност за живота и здравето на над 16 000 души, стартиране в обращение на над 350 кг дизайнерски опиати, закупуване на доста количество психотропни субстанции, пране на пари, подбудителство на хора да работят като медиатори в търговията с дизайнерски опиати, както и принуждаване или подкрепяне на потреблението на подправени документи за идентичност.

Адвокатите на Ян С. желаеха неговото оправдаване въз основа на неналичието на доказателства, че той е основал незаконна организация. Прокуратурата искаше обща присъда от 13 години затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР