ВАРШАВА (Ройтерс) – Президентът на Полша в понеделник положи клетва

...
ВАРШАВА (Ройтерс) – Президентът на Полша в понеделник положи клетва
Коментари Харесай

Новото полско правителство на Моравецки положи клетва преди вота на доверие

ВАРШАВА (Ройтерс) – Президентът на Полша в понеделник постави клетва в състава на държавно управление, което евентуално ще продължи единствено до декември, което съгласно опозиционните партии е „ фарс “ за да ги забави да поемат властта, откакто завоюваха болшинство на изборите през октомври.

Националистическата партия " Право и правдивост " (PiS), която е на власт от 2015 година, пристигна първа на изборите, само че не доближи 231 места, нужни за болшинство и наподобява малко евентуално да завоюва избор на доверие в Народното събрание.

Широк алианс от проевропейски партии, воден от водача на Гражданската платформа Доналд Туск, си обезпечи 248 места и заявява готовността си да образува държавно управление, само че все пак съдружникът на ПиС, президентът Анджей Дуда, даде на премиера Матеуш Моравецки първата опция да го направи.

„ Ние съблюдаваме традицията, като назначаваме държавно управление, формирано от претендент, определен от политическия лагер, който завоюва парламентарни избори “, сподели Дуда, откакто постави кл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР