ВАРШАВА, Полша (АП) — Висши полски лидери се присъединиха към

...
ВАРШАВА, Полша (АП) — Висши полски лидери се присъединиха към
Коментари Харесай

Висши полски лидери празнуват Ханука в парламента след антисемитски инцидент

ВАРШАВА, Полша (АП) — Висши полски водачи се причислиха към членове на еврейската общественост за празнуване на Ханука в Народното събрание в четвъртък, откакто крайнодесен народен представител употребява пожарогасител, с цел да загасиха горящи свещи върху менора по-рано тази седмица.

Присъствието на президента, ръководителя на Народното събрание и други висши законодателни чиновници изпрати посланието, че в Полша няма приемливост към антисемитското държание, което избухна в парламентарните зали във вторник, шокирайки страната и предизвикайки необятно наказание в целия политически набор. Една жена беше ранена при случая и към момента беше в болница два дни по-късно.

Равинът Шалом Бер Стамблър от общността Хабад, който провежда събитието Ханука в Народното събрание за 17-та поредна година, сподели на събралите се че запалването на свещи символизира празник на толерантността и свободата на религията.

„ Ние ще разсеем тъмнината посредством светлина и имаме шанс, че малко светлина може да разсее доста мрачевина “, сподели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР