ВАРШАВА, Полша (AP) — Опечалените в Полша отдадоха почит в

...
ВАРШАВА, Полша (AP) — Опечалените в Полша отдадоха почит в
Коментари Харесай

Опечалените почитат Лиза, която избяга от Беларус във Варшава за нов живот, но беше изнасилена и почина в болница

ВАРШАВА, Полша (AP) — Опечалените в Полша отдадоха респект в сряда вечерта на млада жена от Беларус, която умря след брутално принуждение нападнати и изнасилени по улиците на Варшава предишния месец, закононарушение, което шокира страната.

През последните години полската столица се трансформира в център за беларуси, бягащи от репресии, и украинци, бягащи от война. Активисти от трите страни проведоха събитието, където хора се събраха на мястото на престъплението в центъра на Варшава, поставяйки цветя и запалвайки свещи в чест на дамата, известна единствено като Лизавета или Лиза.

Участниците нададоха групов вик и по-късно потегли безмълвно. Някои показаха отвращение от половото принуждение против дами и горест, че млада жена бежанка, която потърси сигурност в Полша, беше убита толкоз принудително.

„ Тя пристигна тук в Полша за по-добър живот и в Полша животът й беше лишен надалеч “, сподели Мая Стаско, художничка и феминистка активистка, пред опечалените. „ Тя беше изцяло сама на това място. В...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР