Варшава и Вашингтон ще подпишат сделка за увеличаване на американското

...
Варшава и Вашингтон ще подпишат сделка за увеличаване на американското
Коментари Харесай

САЩ ще засилят военното си присъствие в Полша със сделка тази седмица

Варшава и Вашингтон ще подпишат договорка за увеличение на американското военно наличие в Полша тази седмица. Това разгласи американският президент Анджей Дуда, представен от " Ройтерс ".

Агенцията отбелязва, че съглашението ще е надалеч от амбициозния проект за " Форт Тръмп ", деклариран от полските управляващи предходната година. Повече бойци и командни и логистични качества ще са част от него.

Но съгласно Дуда, дал изявление за " Ройтерс " преди утрешната си аудиенция в Съединени американски щати, американското наличие за момента досега е било в " изследователски стадий ". " Днес приказваме за укрепване на американското наличие и нахлуване във втората фаза, " изяснява той. По думите му " както количеството, по този начин и качеството " ще се покачат със договорката. Обсъждано се построяването на писта за безпилотни устройства. Според съветника на президента Кшищоф Шчерски на идната среща с Тръмп ще бъде оповестено политическо съглашение, а техническите договаряния ще продължат.

При предходното си посещаване в Съединени американски щати, през септември предходната година, Дуда предложи нова военна база, за която Варшава би дала до 2 милиарда $, да носи името на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Към момента на ротационен принцип в страната има към 4500 военнослужещи като част от съглашение, подписано с НАТО през 2016 година в отговор на съветската анеския на Крим. То бе подписано по време на настоящия кабинет на " Право и правдивост ", който търси усилване на съдействието със Съединени американски щати макар различията сред Тръмп и другите огромни европейски страни.

Досега представители на полските управляващи за заявявали за " Ройтерс ", че главните разлики са по въпроси като подялбата на разноските за засиленото военно наличие. Според тази информация Полша е несклонна да поеме по-голямата част от отговорността за поддръжката на служещите в новата база. Дуда в същото време споделя, че това са " отворени " диалози. " Очевидно е, че в случай че сигурността ни е подсилена, безусловно участваме в разноските. Обсъжданият % е ябълка на раздора. "

Президентът прибавя, че е поканил американския си сътрудник на 1 септември, за 80-ата годишнина от нахлуването на нацистите, отприщило Втората международна война. " Нямаме информация, че господин президентът няма да пристигна... позволявам, че ще (го направи). "

Общо сред Варшава и Вашингтон са и напрегнатите връзки с Брюксел. Според Дуда изборите за Европарламента през май, нанесли удар на центристките групи (от които " Право и правдивост " не е част) демонстрират, не полемиките за европейските контракти би трябвало да бъдат възобновени, с цел да отразят новия баланс на силите. Европейският съвет да вземем за пример би трябвало да получи повече пълномощия в решенията за цялостната политика в Европейски Съюз, това би трябвало да се случи и с Европарламента, за сметка на Еврокомисията. " Не мога да си показва промяна на Европейски Съюз без отваряне на договорите. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР