Варшава и Париж се договориха да възстановят т.нар. Ваймарски триъгълник

...
Варшава и Париж се договориха да възстановят т.нар. Ваймарски триъгълник
Коментари Харесай

Полша и Франция се разбраха да възобновят консултациите с Германия във формата Ваймарски триъгълник

Варшава и Париж се договориха да възстановят така наречен Ваймарски триъгълник - съвещателен орган на Германия, Полша и Франция. Това заяви полският министър председател Матеуш Моравецки след среща с гостуващия в Полша френски президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Моравецки след излизането на Англия от Европейски Съюз жителите на страните от "триъгълника " съставляват 42 на 100 от цялото население на съюза.

Макрон се разгласи за по-тесни връзки с Полша в Европейски Съюз след Брекзит

Трите страни "мислят еднообразно в доста области " и в случай че координират позициите си преди конгреси на Европейски Съюз, "ще бъде по-лесно да убедят останалите сътрудници ", сподели той.

Според полския министър председател Париж и Варшава, които имат съвпадащи ползи в общата селскостопанска политика, са постигнали цялостно единогласие по въпроси на данъчното облагане, включително цифровия налог и високите ставки за огромните корпорации.

Двете страни са са споразумели да си сътрудничат в инфраструктурата и новите технологии, както и в отбранителни бранш, добави Матеуш Моравецки. Ваймарският триъгълник е основан през август 1991 година с първична цел да подкрепи доближаването на Полша с Европейски Съюз и НАТО.

По-рано през днешния ден Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на се срещна с полския държавен глава Анджей Дуда. Двете страни подписаха стратегия за стратегическо съдействие за интервала 2020-2024 година, както и съглашение за съдействие в кибернетичната сигурност. В програмата на френския посетител са планувани срещи с ръководителите на двете камари на полския парламент, а на следващия ден той ще изнесе лекция в Ягелонския университет в Краков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР