Върнете се в БСП, подновете членството си в БСП, заповядайте

...
Върнете се в БСП, подновете членството си в БСП, заповядайте
Коментари Харесай

БСП към бившите другари: Върнете се в партията!

Върнете се в Българска социалистическа партия, подновете участието си в Българска социалистическа партия, заповядайте назад, с цел да можем дружно и с потенциала на всички да търсим обединяване и мощ вляво. С този апел към алените, които са напуснали партията през годините, излезе лидерката Корнелия Нинова. Тя подсети, че има признато такова решение на Националния съвет на партията от 2016 година и то било в действие.

Българска социалистическа партия подава ръка на Мая Манолова, Татяна Дончева, Красимир Янков, Георги Кадиев, Симеон Славчев, Георги Първанов и учредените от тях партии. Утре те би трябвало да се съберат в НДК, с цел да разискват основаването на нов ляв блок по самодейност на члена на Националния съвет Костадин Паскалев.

Лидерката се обърна към структурите на Българска социалистическа партия по места, с които ги прикани да отворят вратите си за хората, напуснали партията през годините, в случай че желаят да се върнат. Това можело да става с подаване на заявки за участие в Българска социалистическа партия. Вътре в Българска социалистическа партия има доста придвижвания и отзиви, това ни е благосъстоянието, само че дружно, като партия, в стратегия, политики, идеология. Така си го представяме като развой, в случай че те желаят да се върнат.

Всички тези наши някогашни приятели са напуснали Българска социалистическа партия преди нашето управление на партията, при Сергей Станишев и Михаил Миков, посочи Нинова и изясни, че прави ангажимента, тъй като виждала, че претенциите в този момент са към нея и актуалното управление на партията.

Ние от 2016 година насам положихме старания да върнем тези наши приятели към общата лява политика, сподели соцлидерката. И подсети, че с АБВ са имали коалиция, с Дончева водели договаряния, столичната организация работела за Мая Манолова за кмет на София, Кадиев беше народен представител. Положихме всички старания да бъдем дружно мощни, изясни Нинова.
 
Обръщението ни е към тези, които са напуснали Българска социалистическа партия и са основали лични партии. Тези, които са изключени в последно време, е като уставно наказване - когато то изтече, те ще се върнат, сподели още Нинова. В последната година изключен от партията беше Кирил Добрев, а от Националния съвет - Калоян Паргов, Георги Търновалийски и други. Съдът обаче ги възвърне.

Тя направи първи коментар за концепцията за основаване на нов ляв блок. Засега хрумвания що е то новото ляво не сме чули, разяснява тя. Но пък чували ултиматуми и заклинания. Както и спорни послания.

Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване вляво, стигали сме даже до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тематика е доста значима, само че е значимо върху какви хрумвания стъпва, а да не съставлява единствено упоритости за персонална реализация, разяснява още Нинова.
 
По мотив настояванията на локални структури на Българска социалистическа партия за бърз конгрес през декември, лидерката изясни, че това не е допустимо да се случи, тъй като досега на " Позитано " 20 публично били постъпили 6 заявления. Неофициално от медиите знаем за още 17, само че не са пристигнали. Тоест 23 от 296 организации. За да има привикване на бърз конгрес, по правилник от постъпването на декларациите до свикването му, би трябвало да има 15 дни. Такъв период до 10-11 декември няма, по тази причина той остава на 10-11 февруари, безапелационна бе Нинова.

Нинова отхвърли да разяснява през днешния ден решението на прокуратурата да стартира инспекция по изказванията й, че изборите са били фалшифицирани.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР