Варненци протестират срещу застрояване в морската градина от Веселин Марешки.

...
Варненци протестират срещу застрояване в морската градина от Веселин Марешки.
Коментари Харесай

Варненци скандират ”Мутри - вън от парка!” пред строеж на Марешки /видео/

Варненци стачкуват против застрояване в морската градина от Веселин Марешки. На митинг пред новостроящата се постройка хората скандират ”Мутри - вън от парка ”. Хората приканиха водачът на ”Воля ” да подари парцела.
Граждански флашмоб под е с надпис " Не на багерите в парка! Не на градежите в Морската! ".

Демонстрацията е предизвикана от появяването на багери и строителни служащи в парцел в Морската градина, обвързван с Веселин Марешки, а за интензивността в терена стана ясно от публикация на " Дневник " в петък. На място се виждат и голям брой отсечени дървета, за които никой към момента не знае дали кметът е дал позволение.

На мястото се прави не строителство, а единствено ремонт на съществуваща постройка, за което не е нужно строително позволение, излиза наяве от информация на Община Варна, оповестена в материала.

Ето какво гласи и информацията към събитието:

В унаследен парцел на именития варненски проектант Дабко Дабков в Морската градина се строи! Също по този начин и и новопоявили се здания до главната, които няма по какъв начин да са законни! Имотът е прикрит от зеленина и съзнателно покриван с платнище, с цел да не се вижда активността, която кипи върху него.

Скандално е това, което се случва с наследствения парцел на арх. Дабков, явно със знанието и единодушието на кмет и основен проектант, до момента в който в това време те слагат бронзова скулптура на именития проектант, основал толкоз знакови и красиви здания във Варна!

Елате в неделя да изразим мнението си и да защитим Морската с жива верига!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР