Варненският районен съд одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата

...
Варненският районен съд одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата
Коментари Харесай

Осъдиха 43-годишен мъж за засаждане и отглеждане на марихуана във Варненско

Варненският областен съд утвърди параметрите на реализирано съглашение сред прокуратурата и 43-годишен мъж, с което той се признава за отговорен по повдигнатото по отношение на него обвиняване за развъждане на марихуана, оповестиха от пресслужбата на институцията.  Пред съда той съобщи, че е склонен с постигнатото съглашение и се отхвърля от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото одобриха за несъмнено открито, че от неустановена дата през м. юни 2018 година до 19 октомври 2018 година подсъдимият в село от региона, засял и отглеждал общо 68 броя растения от рода на конопа /марихуана/. Растенията били с общо чисто тегло от близо 8,5 кг., на стойност за над  50 000 лв..

Варненският областен съд утвърди съглашението, като реши, че то не опонира на закона и морала. За осъщественото закононарушение по член 354 В от Наказателния кодекс, 43-годишният обвиняем следва да търпи наказване от  една година отнемане от независимост, с 3-годишен изпитателен период, както и 2500 лв. санкция.

В негова тежест са сторените по делото разходи. Веществените доказателства, предмет на закононарушението и послужили за осъществяването му, се лишават в интерес на страната и предават за заличаване. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР