Варненският окръжен съд ще гледа делото за потъването на кораба

...
Варненският окръжен съд ще гледа делото за потъването на кораба
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд поема делото за потъването на кораба "Хера“

Варненският областен съд ще гледа делото за потъването на кораба " Хера " през 2004 година, оповестиха през днешния ден от съда. Разпоредителното съвещание е планувано за 10 март 2020 година
След нещастието с моряците ни: Капитанът на " Стара планина " ще прави вътрешно следствие Спасителната интервенция в Норвежко море беше дефинитивно прекъсната
" Хера " плаваше под камбоджански байрак. Корабът потъна на 13 февруари 2004 година при извънредно неприятни метеорологични условия. При случая починаха край Босфора починаха 19 моряци - 17 българи и двама украинци.

Разследването стартира на 16 февруари под управлението на Софийската градска прокуратура, напомня Българска телеграфна агенция.
Разследването за кораба " Хера " възобновено Няма публични данни за оживели моряци
През февруари 2010 година бе спряно с аргумента, че не са събрани безапелационни доказателства за самоличността на причинителя. Разследването бе обновено през май 2013 година

Четири години по-късно прокуратурата повдигна обвинявания на двама души - на генералния шеф и началник " Експлоатация " на компанията, менажирала " Хера ", и на нейния механически шеф и началник " Морски интервенции ".

Според обвиняването двамата в съучастничество са виновни за некачествено осъществени и неизвършени планувани поправки в интервала от юли 2002 година до февруари 2004 година Те са упрекнати още, че не са изготвили настояща информация за устойчивостта на кораба и не са я дали на капитана.
Договарят нов подводен оглед на " Хера " Наш следовател и прокурор ще се срещнат в Истанбул с турските проверяващи
Според направените експертизи в хода на следствието положението на структурата на " Хера " е било влошено. Така бурята е предизвикала деформации по корпуса, корабът е почнал да се цялостни с вода и е потопен.

Привлечени като очевидци по делото са 129 души, като 21 от тях са непознати жители - от Украйна, Турция, Гърция и Италия. Вещите лица са 17.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР