Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

Българин ще бъде предаден на властите в Германия, където е издирван за кражби

Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на 39-годишния Илиян М. на управляващите в Германия, против който се води наказателно гонене за осъществени три обири, оповестиха от пресцентъра на Съда. ВОС позволи предаването на желаното лице, въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд - Меминген на 21.02.2020 година На лицето беше избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ до фактическото му предаване на искащата страна.
Обвинението по отношение на Илиян М., е че в интервала 20. 11. 2018г. до 06. 02. 2019г. в градовете Аугсбург, Меминген и Висбаден в един супермаркет и две хлебопекарни, при промяна на разнообразни копюри от банкноти евро, посредством потребление на трикове при преброяване им, откраднал 590 евро.
В Германия закононарушението се санкционира с „ отнемане от независимост “ до 10 година
Престъплението, за което се търси 39-годишния мъж е наказуемо и по българското законодателство.
В правосъдно съвещание Илиян М. не изрази единодушие за доброволното му предаване на немските правосъдни управляващи.
След преценка на събраните по делото доказателства и като съобрази мненията на страните, Варненският областен съд одобри, че настояването за предаването на Илиян М. е съобразено с условията на Закон за екстрадицията и ЕЗА. Според решаващия съд са показани гаранции, че при неоправдателна присъда 39-годишния мъж ще бъде върнат в България за осъществяването й, заради което позволи предаването му на немските управляващи. До фактическото му предаване Илиян М. ще остане в следствения арест.
Решението на съда може да се апелира в петдневен период пред въззивната инстанция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР