Варненският окръжен съд призна за виновен . Престъплението е било

...
Варненският окръжен съд призна за виновен . Престъплението е било
Коментари Харесай

8 г. затвор при строг режим за Благовест, който с Ангел ограби и преби мераклия за секс

 Варненският областен съд призна за отговорен. Престъплението е било съпроводено с нанасяне на междинна телесна щета на потърпевшото лице, оповестиха от пресслужбата на съда.

На 14 декември 2019 година Благовест А. уговорил своя другарка да се свърже с Редван Ч., за който знаел че си търси жена за полови контакти. Предоставил й мобилен телефон и й дал указания да си уговори среща с набелязаната жертва. След като мъжът и дамата се срещнали в село Гроздьово, поели към околност Шерба. Те били проследени с автомобил от Благовест А. и Ангел А., който управлявал транспортното средство. След като джипът на жертвата спрял, двамата причинители изчакали известно време, по-късно отишли до автомобила и отворили по едно и също време двете му задни порти. Свидетелката била изкарана от колата, а Благовест и Ангел почнали да нанасят удари на мъжа. След това 38 -годишният причинител извадил жертвата от джипа и траял побоя, само че към този момент с железна водопроводна тръба. В разследване на ударите му била нанесена междинна телесна щета - строшаване на костите на дясната подбедрица. Издърпали със мощ ключовете на джипа, мобилния телефон и наличните 1200 лв. и оставили Редван Ч. в безпомощно положение в гориста околност.

Предвиденото наказване в Наказателен кодекс за това закононарушение е " отнемане от независимост “ от 5 до 15 години.

В разпоредителното съвещание, подсъдимият и отбраната му желаеха делото да бъде обсъждано в изискванията на кратко правосъдно разследване – без разпит на очевидци и движимости лица. Благовест А. призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при  постановяване на неоправдателна присъда " отнемане от независимост “, съдът е длъжен да понижи размера на наложеното наказване с 1/3.

Благовест А. е роден в Провадия, с начално обучение, неженен, не работи, осъждан неведнъж.

Пред тричленния правосъден състав държавното обвиняване пледира за наказване в размер на 12 година " отнемане от независимост “ поради забележителната предишна съдимост, упоритостта при осъществяване на закононарушението, както и включването на други лица в действието.

Защитата на подсъдимия пледира за наказване под междинния размер, като посочи направените признания от Благовест и акцентира, че задачата на наказването е закононарушителят да бъде превъзпитан.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Благовест А. наказване 12 години " отнемане от независимост “, което бе законово длъжен да понижи с 1/3 до 8 година затвор при първичен непоколебим режим.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или протест  пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.

Другият причинител на закононарушението – Ангел А. също се призна за отговорен и през седмицата подписа съглашение с прокуратурата, което беше утвърдено от Варненския областен съд. Той одобри да търпи наказване 3 години " отнемане от независимост “ с 5 година изпитателен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР