Варненският окръжен съд призна за виновен Мирослав Т., за това

...
Варненският окръжен съд призна за виновен Мирослав Т., за това
Коментари Харесай

Бърза ефективна присъда за мъж, извършил грабеж в условията на опасен рецидив

Варненският областен съд призна за отговорен Мирослав Т., за това че направил обир, представляващ рисков рецидив, като използвал за това мощ.

Мъжът има богато престъпно минало, като е осъждан неведнъж за обири. През ноември 2021 година изтърпял последната си три годишна присъда. Живеел в Обзор, само че обикалял страната. На 31 юли предходната година, във Варна, 40-годишният Мирослав минавал край денонощен магазин на бул. „ Осми крайморски полк “ и се заговорил с няколко мъже. Единият от тях имал рожден ден и черпел приятелите си. Почерпили и  подсъдимия, след което компанията се разделила. Прибирайки се, рожденикът седнал на една скамейка, а малко по-късно към него се доближил Мирослав Т. Опитал се изкусно да отнеме чантата на мъжа, само че той усетил придвижванията му и го хванал за ръката. Подсъдимият издърпал със мощ чантичката и побягнал, като съумял да отнеме намиращите се в нея телефон, ключове, сумата от 800 лв. и 50 евро, всичко на стойност 1029,79 лв..

Делото против Мирослав Т. завърши в един ден, откакто пред съда той призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и пожела делото да протече по разпоредбите на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът е длъжен да понижи с 1/3 размера на наказването „ отнемане от независимост “, което е наложил.

Варненският областен съд реши, че подобаващото наказване, което следва да търпи Мирослав Т. е „ отнемане от независимост “ в размер на 6 години, което беше понижено с 1/3 до 4 години и следва да бъде търпяно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР