Варненският окръжен съд призна за виновен Георги Ф. в това,

...
Варненският окръжен съд призна за виновен Георги Ф. в това,
Коментари Харесай

Над 5 години лишаване от свобода на мъж от Варна, който за малко да убие наркозависим, докато краде от имота му

Варненският областен съд призна за отговорен Георги Ф. в това, че направил опит съзнателно да умъртви 37-годишен мъж, като действието останало незавършено заради независещи от волята на дееца аргументи, оповестяват от там за Moreto.net

Престъплението е осъществено на 15.12.2019 год. във Варна. Георги Ф. имал куче, което хранел в зарязан унаследен парцел. Периодично там влизали лица, с които възниквали проблеми по разнообразни аргументи. Мирослав К. водел бездомнически метод на живот и бил наркозависим. Обикалял контейнерите, търсейки железни боклуци за обмен. В началото на декември 2019 година се нанесъл да живее в изоставена къща наоколо до стопанисвания от Георги Ф. парцел.

На 15 декември същата година, Мирослав К. още веднъж обикалял контейнерите, търсейки нещо скъпо.

След като не намерил нищо, решил да влезе в къщата, благосъстоятелност на фамилията на Георги Ф. , като прескочил оградата на парцела. В това време подсъдимият стоял в автомобила си и следил дейностите на бездомника, който след няколко минути прескочил още веднъж оградата, носейки остаряло железно корито. Георги Ф. се насочил към него и почнал да го удря по главата и тялото с корав предмет. Хора от прилежащите блокове чули виковете на поваления мъж и виждайки обстановката, почнали да молят причинителя да спре побоя. Подали и сигнал на телефон „ 112 “. Пострадалият мъж бил признат в болница с травма на мозъка, краткотрайно рискова за живота, както и голям брой травматични увреждания по тялото.
Пострадалият мъж беше конституиран като цивилен просител в процеса. Той предяви против подсъдимия цивилен искове за имуществени вреди в размер на 2000 лв., както и за неимуществени вреди в размер на 15 000 лв., в следствие от действието.

В пледоариите пред съда, държавното обвиняване и юристите на подсъдимия показаха, че са налице многочислени смекчаващи виновността условия и желаеха установяване на наказване под най-ниския размер. Георги Ф. е с чисто правосъдно минало, трудово зает, поставя грижи за фамилията си и за него са налице положителни характеристични данни, като за осъщественото закононарушение бил подбуден от дейностите на потърпевшия.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Георги Ф. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години и 6 месеца при първичен „ непоколебим “ режим. Той бе наказан да заплати на потърпевшия обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на действието – сумата от 5 000 лв., ведно със законната рента, считано от датата на увреждането, като за разликата до 15 000 лева гражданският иск беше отритнат като безпочвен. Не беше почетен гражданският иск за претърпени имуществени вреди, защото остана необоснован.

Присъдата може да се апелира или стачкува в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР