Варненският окръжен съд призна за виновен 48-годишния Антон Т., за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 48-годишния Антон Т., за
Коментари Харесай

Присъда за мъж, причинил по непредпазливост смъртта на жената, с която съжителствал

Варненският областен съд призна за отговорен 48-годишния Антон Т., за това че на 13.06.2020 година, в с. Аврен, обл. Варна съзнателно нанесъл лека телесна щета на Гина Ив., изразяваща се в разстройство на здравето неопасно за живота, в резултат на която по несъобразителност предизвикал гибелта й, настъпила на 11.07.2020 година

За осъщественото закононарушение, съдът му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години.

Петчленният състав го оправда по в началото повдигнатото обвиняване съзнателно да е умъртвил дамата, с която съжителствал, в изискванията на домашно принуждение по изключително непосилен за убитата метод и с особена свирепост.

Съдът почете предявените цивилен искове, представляващи обезщетение за породени неимуществени вреди вследствие на закононарушението. Антон Т. е наказан да заплати на сина на починала жена сумата от 150 000 лв.. Той следва да заплати и по 75 000 лв. на всеки един от родителите на умрялата, като съдът отхвърли желае от майка и́ за разликата до цялостния размер от 150 000 лв., като необоснован. На останалите двама родственици, Антон Т. следва да заплати надлежно 30 000 лева и 15 000 лв., като бяха отхвърлени предявените от тях цивилен искове за разликата до 75 000 лв., като недоказани.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР