Варненският окръжен съд остави в ареста 49-годишния Валентин Христов, привлечен

...
Варненският окръжен съд остави в ареста 49-годишния Валентин Христов, привлечен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста задържания за убийството във Варна

Варненският областен съд остави в ареста 49-годишния Валентин Христов, притеглен като обвинен за убийството на 55-годишния варненец в региона на Новия хлебозавод, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Обвинението е по член 115 за съзнателно ликвидиране. Наказанието за закононарушението е от 10 до 20 години. Мъжът има предходни осъждания за грабежи и нелегално владеене на оръжие. Последната си присъда е излежал през 2011 година.

Защитата му в лицето на юрист Томов изиска домакински арест с претекста, че обвиненият е с влошено здравословно положение поради пострадвания по главата, които има. Прокуратурата обаче означи, че осъществена експертиза е открила, че Христов не се нуждае от болнично лекуване. Травмите, които има да вследствие от побой, в който е взел присъединяване и който самичък е провокирал, а потърпевшият е оказал опозиция и се е борил гневно, само че безрезултатно.

В жилището и колата на 49-годишния Валентин са открити движимости на убития - яке, портфейл с документи и телефон, стана ясно при гледането на мярката за неотклонение.

Припомняме, че сигнал за окървавено тяло на мъж, легнал в безпомощно положение на земята в жилищен регион край Варна, бе подаден малко след среднощ на 19 септември.

От осъществения на място оглед под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, станало ясно, че мъжът е погубен. По тялото е имало голям брой прободни рани от нож. Жертвата е умряла от кръвозагуба, а екип на " Спешна помощ " единствено е установил гибелта.

В резултат на почналите неотложно дейности по следствие на тежкото закононарушение са събрани доказателства, че причинител на закононарушението е 49-годишен мъж от Варна, престъпно проявен и осъждан. Той е арестуван няколко часа след започване на издирвателните мероприятия.

Подбудите са били от хулигански темперамент - сдърпване, сборичкване и приложимост на хладно оръжие. Убийството не е за обир, съобщи на брифинг в понеделник началникът на варненската полиция старши комисар Атанас Михов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР