Варненският окръжен съд определи най- тежката мярка за неотклонение –

...
Варненският окръжен съд определи най- тежката мярка за неотклонение –
Коментари Харесай

Четирима души остават в ареста заради обвинение в разпространение на метамфетамин

Варненският областен съд дефинира най- тежката мярка за неотклонение – " задържане под стража “ по отношение на трима мъже и една жена. Те са упрекнати, че в съучастничество са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

Разследването е почнало преди два дни – на 19 декември. В миг на договорка с опиати били арестувани Николай З. на 32 години, Аспарух Г. на 46 години, Валентин К. на 62 години и 46-годишната Силвия В. При осъщественото претършуване на разнообразни адреси във Варна, са открити и конфискувани над 3017 грама метамфетамин.

След като изслуша мненията на страните и се срещна със събраните досега доказателства, Варненският областен съд реши, че са изпълнени законовите условия и настояването на прокуратурата следва да бъде почетено, оповестиха от пресцентъра на съда.

Макар следствието да е на няколко дни, по делото са налични данни, от които съдът да направи извод за съпричастността на четиримата към обвиняването, за което са привлечени. Характеристиките на действието, високата му социална заплаха и плануваното наказване - до 8 години затвор и санкция до 20 000 лв., дадоха съображение на съда да счете за действителен риска четиримата да се укрият или да извършат закононарушение. Поради изложените съображения на Николай З., Валентин К., Аспарух Г. и Силвия В. беше избрана най- тежката мярка за процесуална насила - " задържане под стража “.

Определенията на съда не са дефинитивни и подлежат на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР