Варненският Окръжен съд определи мярка за неотклонение временно задържане под

...
Варненският Окръжен съд определи мярка за неотклонение временно задържане под
Коментари Харесай

Съдът във Варна реши: Руският хакер, издирван от САЩ за измами за 7 млн. долара ще стои зад решетките

Варненският Окръжен съд дефинира мярка за неотклонение „ краткотрайно задържане под стража “ по отношение на 38-годишния Александър Ж., който е бил разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи в Съединени американски щати, с желание за екстрадиция.

Гражданинът на Русия се търси за наказателно гонене по дело за измами по електронен път и интрига за осъществяване на компютърни измами, от които са нанесени вреди в размер на най-малко 7 млн. $. Предвиденото наказване за това закононарушение в Съединени американски щати е „ отнемане от независимост “ до 20г., санкция или и двете. Деянието е наказуемо и съгласно българския Наказателен кодекс. 

В заповедта за арест на Районния съд на Съединени американски щати за източния регион на Ню Йорк, е посочено че закононарушението е осъществено в интервала от септември 2014г. до декември 2016г. Според обвиняването Александър Ж. и негови съучастници са измамили рекламодатели, употребявайки комплицирана техническа инфраструктура. Чрез нея са били имитирани действителни консуматори на интернет, разглеждащи същински уеб страници. По този метод те са привличали рекламодателите да правят заплащания, с цел да демонстрират онлайн рекламите си. Всъщност рекламите в никакъв случай не са били показвани на същински консуматори на интернет. Заедно със съучастниците си съветският жител е упрекнат от американските управляващи, че е поддържал компютърна мрежа, чийто сървъри за били разположение в Далас, Тексас. Обвиняемите са написали стратегии, които да симулират интензивност от действителни интернет консуматори, които сърфират в мрежата. 

Пред Окръжен съд - Варна, Александър Ж. съобщи, че от 8 години е в България, като през последните 4 живее непрекъснато у нас. Той има българска персонална карта и лично жилище във Варна. 

По молба на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е била изпълнена и молба за правна помощ, като в жилището на обвинения са били осъществени претърсвания и изземвания за събиране на материални доказателства по наказателното гонене в Съединени американски щати. 

Варненски областен съд, като съобрази всички показани доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане под стража за период до 60 дни е съобразено със законовите условията за екстрадиция, както и че е налице годна заповед за арест. Декларирано е и желанието на американските правосъдни управляващи да желаят екстрадицията. Съдът не почете настояването на отбраната за установяване на по-лека мярка за неотклонение поради заплахата обвиненият да продължи във времето действието, в което е упрекнат, както и опцията да заличи осъщественото до момента. Съдебният състав дефинира, като най- подобаваща мярка за неотклонение по отношение на съветския жители „ краткотрайно задържане под стража “, до началото на същинското произвеждане по екстрадиция му. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Варна. 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР