Варненският окръжен съд определели постоянна мярка задържане под стража“ на

...
Варненският окръжен съд определели постоянна мярка задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Мъжът, който уби бившия си зет, бил с 96% инвалидност

Варненският областен съд определели непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на Мартин П., упрекнат в ликвидиране на млад мъж, който преди години живеел с щерка му на фамилни начала.  На 6 октомври тази година, в здравния пункт в Дългопол е потърсил помощ млад мъж, откакто е бил намушкан с нож. Малко по-късно потърпевшият е умрял там.

За осъщественото закононарушение се е предал 55-годишният обвинен. Той  признал, че е намушкал някогашния мъж на щерка си . Престъплението, в което е упрекнат, е тежко съзнателно и се санкционира с отнемане от независимост за период от 10 до 20 години. 



В правосъдната зала отбраната на Мартин П. уточни, че той е с 96% неработоспособност  поради слепота с едното око и една обездвижена ръка . 55-годишният обвинен бил в дома си и готвел, когато някогашният мъж на щерка му нахлул със мощ и почнал да го удря и рита. Между двамата от дълго време имало спор, защото убитият Стефан упреквал Мартин за влошените връзки и раздялата с жена му , от която има две деца. 
По-възрастният мъж държал нож в ръката си и при опит да се отбрани намушкал един път, само че съдбовно по-младия Стефан. 

„ Мартин не е правил опит да се укрие, не е заличавал следи, даже е оставил ножа на масата и самичък се е предал на органите на реда. Считаме, че правната подготовка е неточна, защото обвиненият е викал и е търсил помощ, не е търсена експанзия “, уточни отбраната. -->

Варненската прокуратура посочи, че към момента не е готово освидетелстването на Мартин П. за нанесените му контузии от потърпевшия и се надява това да стане другата седмица. Пред Варненския областен съд беше показана информация и за предходно условно наказание на Мартин П. през 2016 година за вещно укривателство, като действието е осъществено в границите на изпитателния период.  

Определениeто на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР